انبوه سازی، مجوزها، قوانین و چالش های انبوه سازان

اشتراک گذاری :

آنچه در این مطلب میخوانید ...
لیست عناوین

انبوه سازی ساختمان به عنوان راهکاری اساسی در پاسخ به نیازهای روز افزون مسکن و توسعه شهری، نقش مهمی در صنعت ساخت و ساز ایفا می‌کند. این روش با هدف افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و تسریع در فرآیند ساخت، مورد توجه بسیاری از سازندگان و سرمایه گذاران قرار گرفته است.

انبوه سازی همچنین در مدیریت جمعیت و کنترل ترافیک و پاسخ به نیازهای اجتماعی، رفاهی عمومی نیز بسیار موثر واقع شده و موجب رونق اقتصادی و اشتغال زایی نیز می گردد.

انبوه سازی چیست ؟

انبوه سازی به فرآیند ساخت تعداد زیادی واحد مسکونی، تجاری، اداری و یا حدماتی به صورت همزمان و با استفاده از روشها و فناوری های نوین گفته می شود. این روش ها با بهره گیری از تکنیک های صنعتی سازی و تولید انبوه، امکان ساخت سریع تر و با کیفیت تر را فراهم می کند.

هدف از انواع پروژه های انبوه سازی ساختمان

مسکونی : تامین مسکن برای از بین بردن کمبود یا کاهش واحدهای مسکونی
تجاری و اداری : جمع آوری واحدهای تجاری و اداری مرتبط با یکدیگر به منظور سهولت در دسترسی و صرفه جویی در زمان و کنترل ترافیک شهری و… همچنین ایجاد بستر فیزیکی مناسب برای شرکت ها و سازمان های نوپا و تازه تاسیس.
خدماتی : این دسته از پروژه ‌های انبوه سازی بیشتر تفریحی، آموزشی و بهداشتی هستند مانند مدارس و مراکز آموزشی یا درمانی که به توسعه زیر ساخت‌های شهری کمک می‌کنند.

انبوه سازان چه کسانی هستند ؟

انبوه ساز بنا به تعریف سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان، مصوب سال 1374 مجلس شورای اسلامی، به اشخاص حقیقی یا حقوقی می گویند که توانایی مدیریت، مسئولیت و اجرای طرح ها، تامین و جذب سرمایه، مدیریت تولید و عرضه مسکن و ساختمان را با استفاده از فن آوری های نوین صنعت ساختمان در چارچوب مقررات ملی و قوانین مرتبط با آن داشته باشند.

انبوه سازان حقیقی و حقوقی

انبوه سازان حقیقی : افرادی هستند که به صورت شخصی و با تجربه و تخصص خود و حتی در اکثر موارد با سرمایه شخصی خود اقدام به ساخت و ساز انبوه می کنند.

انبوه سازان حقوقی : شرکت ها و یا سازمان هایی هستند که با گرد آوری منابع مالی، انسانی و تیم های اجرائی متخصص اقدام به اجرای پروژه های انبوه سازی می نمایند.

شرایط و مجوزهای لازم برای انبوه سازی ساختمان

برای فعالیت مشارکت و سرمایه گذاری در حوزه انبوه سازی ساختمان می بایست پروانه اشتغال به کار انبوه سازی از وزارت راه و شهر سازی دریافت نمائید. این پروانه پس از احراز شرایط لازم و ارائه مدارک برای مدت زمان مشخصی صادر می گردد و پس از این مدت مجدد می بایست تمدید گردد.

پیش نیازها و مدارک لازم برای انبوه سازی

مدارک ثبتی و هویتی : شامل مدارک شناسایی شخص حقیقی یا حقوقی مانند مدرک تحصیلی برای اشخاص حقیقی و گواهی ثبت شرکت برای اشخاص حقوقی.
سوابق کاری : ارائه مستندات پروژه های قبلی جهت ارزیابی کیفیت اجرا و تحویل به موقع پروژه
مدارک مالی : مدارکی که اثبات کننده توان مالی شما برای سرمایه گذاری در پروژه های انبوه سازی ساختمان و مسکن باشد. همچنین مدارکی برای اخذ تسهیلات و اعتبارات بانکی در صورت نیاز.

قوانین و مقررات انبوه سازی

تمامی انبوه سازان ملزم به رعایت قوانین  و مقررات ملی ساختمان و انواع پروژه های انبوه سازی هستند. این قوانین شامل موارد زیر هستند :

  • دستورالعمل های ایمنی و فنی که به منظور تضمین کیفیت اجراء، سلامت نیروی انسانی و ایمنی ساختمان ها انجام می گردد.
  • دستور العمل ها و قوانین بهداشتی و زیست محیطی به منظور پیشگیری از آسیب به طبیعت و محیط زیست و گونه های مختلف موجودات زنده اجرا می گردد.

مقررات کار و امور اجتماعی برای تضمین امنیت شغلی کارگران و کارمندان در این حیطه لازم الاجرا است.

وام های انبوه سازی

وام انبوه سازی یک نوع تسهیلات مالی برای حمایت از صنعت ساختمان در کشور است. این تسهیلات فقط به انبوه سازان ارائه می گردد و شامل حال مردم عادی نمی شود. وام پروژه های انبوه سازی با شرایط و نرخ بهره های متفاوتی ارائه می گردد.

برناساخت به عنوان یکی از بهترین شرکت انبوه سازی ساختمان در اصفهان آماده مشاوره رایگان به شما عزیزان می باشد. برای دریافت مشاوره با کارشناسان ما با شماره 09134448734 یا 09126666468 تماس حاصل فرمائید.

چالش های پروژه های انبوه سازی

ایجاد مشکلات زیست محیطی

این گونه ساخت و سازها با تمام مزیت های موجود ممکن است در صورت عدم رعایت استانداردها و رعایت مقررات تاثیرات منفی و مخربی بر محیط زیست داشته باشند.

مواجهه با موانع قانونی در ساخت و ساز

گاهی ممکن است اخذ مجوزها و تائیدیه ها در روند بروکراتیک اجرای پروژه را با تاخیر زیادی مواجه کنند.

ریسک فاکتورهای مالی انبوه سازی

نوسانات بازار و افزایش و کاهش قدرت خرید عموم مردم و همچنین هزینه های مرتبط با ساخت و ساز می تواند بر بازار پر رقابت املاک تاثیر گذار باشد.

عوامل موفقیت و شکست پروژه های انبوه سازی

موفقیت و شکست پروژه های انبوه سازی ساختمان ، سازندگان را با فرصت ها و تهدیدها مختلفی روبرو می کند که در ادامه به آن می پردازیم :

فرصت ها و عوامل موفقیت انبوه سازان

مدیریت کارآمد : داشتن تجربه و دانش کافی ، برنامه ریزی دقیق و نظارت مستمر بر فرایند ساخت. همچنین  رعایت اصول و مقررات انبوه سازی.

انتخاب متریال و فن آوری مناسب : بهره گیری از روش های نوین و استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت تاثیر چشمگیری در رده بندی کیفیت ساخت و افزایش اعتبار سازندگان ساختمان دارد.

تامین مالی پایدار : دسترسی به منابع مالی امن و مطمئن و همچنین مدیریت مالی صحیح در مراحل مختلف پروژه ها.

تهدیدها و عوامل شکست انبوه سازان

نداشتن تجربه و دانش کافی در ساخت و ساز، بخصوص پروژه های انبوه سازی از بزرگترین عوامل شکست در این گونه پروژه ها برای سازنده ها است.

عدم رعایت صحیح و اصولی مقررات ملی انبوه سازی، به خصوص در موارد ایمنی ساختمان و محیط زیست.

نداشتن مدیریت مالی  صحیح و انتخاب مصالح بی کیفیت که حتی ممکن است موجب حسارت های سنگین شود.

به یک کارشناس متخصص ساختمان نیاز دارید ؟

برای مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات همین حالا با ما تماس بگیرید.

تاثیر فناوری های نوین در آینده انبوه سازی

یکی از فناوری های جدیددر عرصه ساخت و ساز فناوری BIM برای استفاده در مدل سازی ساختمان ، چاپ سه بعدی مصالح و متریال های هوشمند می باشد. این فناوری مدرن تحولی شگفت انگیز در صنعت انبوه سازی ایجاد کرده و باعث افزایش دقت در پروسه اجراء و کاهش هزینه ها می شود. همچنین بهبود کیفیت ساخت و رضایت مندی مصرف کننده نهایی از مزیت های این تکنولوژی جدید است.

ملاحضات ایمنی در پروژه های انبوه سازی

در ابتدا شناخت عوامل خطر در اجرای پروژه های انبوه سازی ساختمان و سپس رعایت استانداردهای ایمنی در تمامی مراحل ساخت، از طراحی تا اجراء ضروری است. آموزش کارکنان برای استفاده از تجهیزات ایمنی و نظارت دقیق بر امور اجرایی و مقررات در نهایت منجر به تضمین کیفیت و اجرا میباشد.

نتیجه گیری

انبوه سازی ساختمان به عنوان راهکاری موثر در پاسخ به نیازهای مسکن و توسعه شهری، نیازمند برنامه ریزی دقیق، رعایت اصول اجرایی و مقررات مرتبط با ساخت و ساز انبوه، همچنین بهره گیری از فناوری های نوین است. با وجود چالش ها و فرصت های موجود در این حوزه، انبوه سازان می توانند با اتخاذ رویکردهای مناسب به موفقیت در این حوزه دست یابند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *